I Tareq Taylors senaste kokbok "Middag i en gryta" bjuder han på en härlig och unik högrevsgryta med picklade blåbär som serveras med en god potatispuré.
Château Malescasse 2016 har en nyanserad och intensiv doft med inslag av björnbär, mörka plommon, svarta vinbär, ceder, tobak samt en fläkt av kardemumma och kanel. Vinet har stadig strävhet men med mogna och finkorniga tanniner. Vinet är fylligt och intensivt med toner av mörka frukter och bär, röda plommon, kryddor, ceder samt ett stråk av lakrits.
Gott till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter.
Är ett vin som är mycket gott att dricka idag, men kan även lagras och utvecklas under flera år.
Slottet arbetar helt enligt hållbara principer och man odlar sädesslag mellan raderna så att jorden luckras upp och får en rikare bakterieflora. Druvorna handskördas i tråg som tar 10 kg druvor. Druvorna avstjälkas och efter jäsningen där urlakning av skalen sker under 4 veckor genomförs den malolaktiska jäsning i ekfat, där 30% är nya ekfat. Vinet vilar och fostras i ekfaten under 14 månader.
Château Malescasse ligger i Lamarque, som är beläget mellan Margaux och Saint-Julien och är Médocs högsta punkt. Egendomen har en anrik historia och består idag av en sammanhängande vingård på 40 hektar. Egendomen köptes av Vignobles Philippe Austruy 2012 och är idag en fullständigt restaurerad och modern anläggning. Slottet har ursprungsbeteckningen .AOC Haut-Médoc
Fyllig, fruktig doft av mörka plommon, björnbär, ceder, smörkola, svarta vinbär, ek och mörk choklad. Drygt medelfyllig smak med hög fruktsyra och tydliga tanniner.