Bodega La Ermita Jumilla har en angenäm och nyanserad doft med inslag av svarta mullbär, fikon, katrinplommon, muskotnöt, vaniljkola och en fläkt av kryddnejlika och cigarrlåda. Smaken är rik och lång med fina toner av mörka bär, katrinplommon, fat och exotiska kryddor.
Utmärkt att avnjuta som det är eller till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte ryggbiff med parmesansås och örtkryddade och ugnsbakade rotfrukter.
Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ytterligare ett par om man så önskar.
Vinet är gjort på 100% Monastrelldruvor ( Mourvèdre i Frankrike) som har växt på gamla och oympade stockar 700 meter över havet i det spanska vinområdet Jumilla. Vingårdarna är obevattnade och skördeuttaget är mycket lågt. Efter den omsorgfulla selektionen både i vingården och i vinieriet får vinet efter jäsningen lagras i fat av fransk och amerikansk ek under 15 månader.
Bodega La Ermita är ett mycket ambitiöst vinvarumärke framtaget av den spanska vinföretaget Garcia Carrion. Bodega La Ermita är prestigeviner som kommer från olika delar av Spanien och uteslutande från högt klassade vingårdar med gamla stockar.
Nu kommer det till Sverige fyra Bodega La Ermita viner från ursprungen Rioja, Toro, Ribera del Duero och Jumilla.