Château de Camensac har en nyanserad och inbjudande doft med svarta vinbär, svarta mullbär, kryddor, fat, kaffe samt en fläkt av rosor och flinta. Vinet har stadiga, men mjuka och behagliga tanniner. Smaken är intensiv och lång med fina toner av mörka frukter, kryddor, fat, kaffe samt ett stråk av viol.
Gott till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter. Kan även avnjutas med en lagrad hårdost.
Är utmärkt god att drica idag, men kan även lagras och utvecklas under många år.
Vinet är baserat på 53% cabernet sauvignon och 47% merlot. Musten jäste tre veckor i tempererade betongtankar och rostfria ståltankar med daglig överpumpning av skalmassan. Vinet har lagrats cirka ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter, så kallade barriques. Cirka 40 procent av faten var nya.
Château de Camensac är ett anrik egendom i Haut-Médoc som sedan 2005 drivs av av Celine Villars och Jean Merlaut som även driver Chasse-Spleen och Gruaud Larose.
Vingårdarna på 86 hektar är uppodlade med 50% cabernet sauvignon och 50% merlot. Hållbarhetsarbetet är väl utvecklat och man är certifierad enligt steg 3 i den franska hållbarhetscertifieringen HVE.