En kryddig och aromatisk julsnaps som förhöjer smakerna på julbordets rätter.
En traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.
Kumminkryddningen förhöjer smakerna i sill och lagrad ost och den friska citronzesten kombineras med fördel till rätter från sjö och hav. Inslagen av cognac och dadlar lyfter smakerna i det varma på julbordet och sötsaker som choklad och kola.
Akvavitkryddningen till Prima Julsnaps lagras exempelvis på ekfat under sex månaders tid för att få sin runda smak och kryddmästare Jonas Odland letade efter kryddor från världens alla hörn för att skapa en spännande kryddning till julsnapsen. Precis som den första julsnapsen har den här snapsen fylliga inslag av cognac och friska toner av citrus. Den är dessutom avrundad med sötma från dadlar, en modern och ovanlig ingrediens i snapssammanhang.
Den första Julsnapsen lanserades av Vin & Sprit 1994. Julsnapsarna var från början en årgångssnapsar med nytt recept varje jul och flera av de tidigare recepten har blivit egna produkter som stannat (såsom Läckö Slottsaquavit och Rånäs Brännvin). Sedan 2014 har samma receptet återkommit varje år.
Idag tillverkas produkten enligt hantverksmässiga metoder på O.P. Anderson Distillery i Matfors utanför Sundsvall.