O.P. Anderson Extra har en rundare och fylligare smak än originalet med en tydlig karaktär av whisky och sherry. Smaken är knäckig med inslag av torkad frukt och har en avslutning med tydlig fatkaraktär och en liten rökighet.
OBS! SLUTSÅLD
O.P. Anderson Extra smakar bra till rökta rätter och revbensspjäll som har en karamelliserad yta. Men den passar även särskilt utmärkt till ost. Allra bäst smakmatch tycker Master Blender Jonas Odland att man får till lagrad hårdost såsom Västerbotten, cheddar och kryddost,
O.P. Anderson Extra har samma bas av kryddning som O.P. Anderson – en fyllig smak av kummin med inslag av anis och fänkål och precis som i originalet används endast äkta kryddor i tillverkningen. Till skillnad från O.P. Anderson innehåller O.P. Extra Oloroso-sherry och maltwhisky. Akvaviten lagras dessutom på fat i två månader enligt Solera-metoden vilket gör att alla flaskor håller jämn kvalitet och innehåller delar av den akvavit som är längst lagrad.
Receptet till O.P. Anderson Extra kom till redan 1980 då den presenterades vid ett 100-års jubileum för Nordenskiölds resa och upptäckt av Nordostpassagen 1880. O.P. Anderson Extra är lagrad och smaksatt med såväl whisky som sherry och är en mycket bra smakmatch till ost. Finns i limiterad utgåva.