Mycket fruktig, söt smak med tydlig karaktär av passionsfrukt, inslag av fläder.
Dricks som den är eller använd som drink- eller cocktailingrediens.
För att få kallas likör inom EU måste drycken innehålla minst 100 gram socker per liter sprit. Till spriten får smakgivare såsom frukter, bär, grädde, örter, kryddor etc tillsättas. Smaksättningen kan ske på tre sätt: genom tillsats av essenser, genom maceration eller infusion (maceration med svag uppvärmning) eller genom destillation av macerat. Denna likör är smaksatt med passionsfrukt samt fläder.
Koskenkorvas destilleri, som ligger i södra Österbotten, har en lång historia som började redan i slutet av 1930-talet. Det finska alkoholmonopolet köpte då mark av familjen Koskenkorva i byn med samma namn. Här byggde man Koskenkorvas destilleri, och den första experimentella destillationen ägde rum under våren 1941. Under återuppbyggnadsperioden efter andra världskriget var södra Österbotten ett område som odlade mer potatis än man behövde. Det blev därför en naturlig ingrediens i sprittillverkning, men potatisen ersattes snart av korn som växte bra i de bördiga kustområdena. 1952 hölls de olympiska spelen i Helsingfors, något som lyfte stämningen i hela Finland. Ekonomin hade återhämtat sig efter en svår krigstid, och i det nya destilleriet i Koskenkorva startade 1953 produktionen av vodkan som fick samma namn som byn - Koskenkorva. Det blev den mest populära spriten i Finland 1960 och än idag är Koskenkorva Finlands bäst säljande spritvarumärke.