Marsipanklubbor med choklad och smak av glögg.

Istället för marsipangrisar, testa vårt lätta recept på läckra marsipanklubbor kryddade med glögg och doppade i choklad. Kan även bli en söt julklapp!

Marsipanklubbor med choklad och smak av glögg
logo

10 st

logo

0 h 15 min

Att göra eget godis till jul är kul! Men att få till en snygg marsipangris är inte det lättaste. Prova våra marsipanklubbor kryddade med glögg och doppade i choklad istället. Blir så fina att du kan ge bort dem i julklapp!

Ingredienser

  • 3 msk BLOSSA röd lätt vinglögg 2,2%

  • 3 msk torkade blåbär eller russin

  • 200 g mandelmassa

  • 1/2 dl grovhackade valnötter

  • 10 träpinnar

  • TOPPING:

  • 150 g mörk choklad

  • 150 g ljus choklad

  • Strössel i olika färger

Gör så här

    1. Marinera blåbären/russinen i glöggen i ca 3 timmar eller över natten.

    2. Grovriv mandelmassan på ett rivjärn.

    3. Grovhacka blåbären/russinen och blanda med mandelmassan och valnötterna.

    4. Rulla massan till 10 st bollar

    5. Smält chokladen över vattenbad.

    6. Doppa ena änden av varje pinne i choklad och stick ner i bollarna.

    7. Låt stelna i kylen i ca 30 min tills pinnarna fäst.

    8. Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel.

    9. Stick ner pinnen i en folieboll så att klubban står stadigt.

    10. Låt stelna i kylen.

Vegan
Blossa Lätt Vinglögg Röd

Blossa Lätt Vinglögg Röd


Kryddig doft med inslag av kardemumma, nejlika och pepparkaka. Söt, fyllig och kryddrik smak med rödvinskaraktär samt inslag av kardemumma och nejlika.

Glöggen görs av ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska glöggkryddor. Alkoholen är varsamt borttagen på ett sätt som bevarar smaken och aromen.

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »