Vignes d'Oc Rosé har en ljust laxrosa färg, en fräsch doft med inslag av hallon och andra röda bär, och en fläkt av färska örter. Smaken är ren, fräsch och fruktig med inslag av röda vinbär och hallon.
Rosévinet passar till lättare kötträtter samt smakrikare fiskrätter, sallader och pasta. Varför inte en grillad kyckling med provencalska grönsaker.
Vinner inte på lagring.
Druvorna till detta vin växer på sydsluttningar med stenig lerjord, 30 km norr om Montpellier. Detta rosévin tillverkas enligt saignée metoden. Det vill säga att grunden är att man tillverkar ett rött vin, men efter i detta fall 8-12 timmar tappar man av en del av musten för att koncentrera det röda vinet. Den rosa färgade halvjästa musten man då får över fortsätter man att jäsa vid en lägre temperatur för att bevara fruktighet och fräschör.
IGP Pays d'Oc (Indication Géographique Protégée) omfattar 4 departement i Languedoc-Roussillon och är den viktigaste av de 75 IGP områdena som finns i Frankrike. Hela 65% av Frankrikes IGP produktion kommer från Pays d'Oc och 90% av druvsortsbetecknade IGP viner har detta ursprung. Vad gäller IGP Pays d'Oc står rosévinerna för 20% av produktionen och de största blå druvsorterna som används till rosé är Cinsault, Grenache Noir, Syrah, Merlot och Cabernet Franc.