En av Oskar Montanos favoritpizzor är Lasagna alla povera, en "fattigmanslasagne" skapad av pizzabagaren Ivano Vecchia. Här hittar du receptet.
Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo har en nyanserad doft med inslag av körsbär, hallon, salmbär, torkade örter, kryddnejlika, lakrits och en fläkt av rosor och regnvåt asfalt. Smaken är stram men tanninerna är mogna och mjuka samt balanseras upp fint av fruktighet och smakintensitet. Eftersmaken har en angenäm längd och man finner toner av både syrliga körsbär, hallon, örter samt ett stråk av nougat och lakrits.
Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftiga anrättningar av rött kött, fågel eller vegetariskt. Man bör alltid beakta strävheten som man gärna möter med lite syra, sälta och feta komponenter i maten. Varför inte servera lammytterfilé med grillad polenta, rödvinssky och karljohanssvamp.
Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.
Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo är framtaget tillsammans med en kvalitetsinriktad producent i regionen. De utvalda nebbiolo druvorna jäser i rostfria ståltankar för att sedan lagras i ekfat under 3 månader.
Luigi di Grasso är ett varumärke som är framtaget av Anora. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanseras en Barbera och Nebbiolo och senare i höst anländer en Luigi di Grasso Barolo. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte.
Lätt bränd doft av mörka, torkade plommon och tjära med ett stänk violpastiller. Medelfyllig, balanserad smak med ung frukt, integrerad fruktsyra och ovanligt runda tanniner.