Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.
Ett utmärkt sällskapsvin, men för sig även mycket världsvant tillsammans med med kraftiga fiskrätter samt anrättningar på ljust kött och fågel.
Mycket god att dricka idag, vinner inte nämnbart på lagring.
Här har man valt Spätburgunder druvor från flera ambitiösa odlare i Rheinhessen och man har genom varsam vinifiering i rostfria ståltankar fått fram så mycket som möjligt av druvans fruktighet, fräschör, karaktär och egenskaper.
Vinet har en totalsyra på 4.9 gram/liter
Spätburgunder är det tyska namnet för druvan Pinot Noir och det är ingen tvekan om att Tyskland går från klarhet till klarhet vad det gäller denna druva.
En av de mest hängivna och erkända producenterna i Rheingau detta är utan tvekan Weingut Robert Weil. De har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationen vinmakare på egendomen som grundades 1875. Egendomen som består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling. Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till Riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan lång tillbaka i tiden, och vinanläggningen är av senaste snitt.
Trots det hängivna inriktningen på Riesling från Rheingau har man ändå följt utvecklingen på andra sidan floden i Rheinhessen och för några år sedan lanserade man vinserien Robert Weil Junior där de samarbetar med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen som odlar Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.