Jack Daniel's har en doft av vanilj, karamell och chokladkola varvas med syrad plommonkompott. Syltad ingefära och lakrits stärker intrycket. Smaken är syrlig i början, snart sötare med inslag av vanilj. En stor batalj mellan syra och sötma, smaken växer mot slutet. Halvlång torr eftersmak.
Avnjutes rakt upp och ned som den är eller "on the rocks".
Modernt - blanda med Coca-cola till en Jack & Cola.
Klassiker - Lynchburg Lemonade; 3 cl Jack Daniel's, 4 cl Sour Mix och 1 cl Triple Sec skakas med is och toppas med Sprite.
Jack Daniel's baseras på mer än hälften majs, resten på korn och rågmalt. När destillatet är klart får det sakta droppa igenom en tjock bädd av finmalen kol på lönnved vilket gör spriten helt ren. Därefter lagras den 4-6 år på hårt rostade fat av Tennessee white-oak. Jack Daniel hade lärt sig av sin farbror hur man tillverkar whiskey och använde sig av "sour mash"-metoden som innebär att 25% av mäsken från den tidigare produktionsomgången får följa med till den följande. Då sätter jäsningen igång snabbare och man är säker på att aromämnena följer med så att smaken hålls identisk.