Årets barkoncept 2017 är Penny & Bill.
Förra veckan korades vinnarna i den tionde upplagan av restauranggalan. Galan där förebilder i hela branschen utses i 15 olika tävlingskategorier. Årets barkoncept tilldelades Penny & Bill. folk o folk tog sig en pratstund med krogens barchef Johan Evers.
Penny & Bill på Grev Turegatan har gjort mellanrätter och cocktails till sitt koncept. Årets barkoncept tilldelades de för att ”kvalitativa cocktails är lika självklara som personalens höga servicenivå och djupa kunskap om och lyhördhet inför samtidens bartrender” enligt tävlingens jury.
Barchefen Johan Evers har arbetat på krogen sedan den öppnade i mars. Men han är inte oerfaren i barvärlden. Tidigare har han arbetat för Björn Frantzén och även blivit tilldelad utmärkelsen Sveriges bästa bartender. Och nu kan han alltså även skriva upp vinnare på restauranggalan till CV:t. Något han är mycket nöjd med.
- Det är en sådan boost att få den här utmärkelsen. Det är ett bevis på att vi varenda dag vi har öppet, och inte bara ibland, gör ett bra jobb. Vi har hittat ett kreativt koncept med att servera cocktails tillsammans med mat, säger Johan Evers.
Och att cocktailmenyn är kreativ är ett faktum. Här får man välja drinkar under olika teman som ”mindful & healthy”, ”smooth & gulity” och ”bright & sophisticated”. Det finns inte bara något för alla smaker, utan även för alla personlighetstyper.
Under restauranggalan på Cirkus delades det ut priser i allt från Årets framtidslöfte till Årets hälsokrog och Årets klassiker. Omåttligt populära Lilla Ego kammade hem Årets krog, och Erik Schneider som folk o folk intervjuade för ett tag sedan blev tilldelad den ärofyllda titeln Årets sommelier.
FAKTARUTAN
Namn: Johan Evers
Familj: Sambo och hundarna Joy & Batte
Ålder: 34
Bor: Gärdet
Stressar av med: Promenader
Äter gärna på måndagar: Hemlagat
Äter gärna på helgen: Med sambo och vänner
Favoritkrog i Sverige: Rolfs kök
Bästa bar i världen: Booker & Dax NYC är en av många fantastiska barer.
Favoritvin: Pinot Noir
Favoritdrink: Dagshumöret bestämmer
Dricker i en bar: Väldigt beroende på vilken bar det är.
Senaste bok: Liquid Intelligence - Dave Arnold
Lagar helst: Långkok
Senaste resa: Mallorca
En ingrediens som är oumbärlig i många drinkar. Explorer Gin har destillerats på pot-still med riktiga enbär. Ingredienserna är uteslutande ekologiska, och förutom enbären så ingår även destillat av korianderfrö, angelikarot, citronzest och ingefära. Explorer Gin är en äkta ”Distilled Gin” vilket är den högsta ginkvaliteten som även kallas för ”London Dry Gin”.