Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter
Som avec eller som apéritif med tonic och is.
Kan lagras i princip hur länge som helst.
I Boulards Grand Solage blandas 3-5 års gamla calvadossorter och denna ”cuvée” lagras sedan ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans (längre än vad reglerna föreskriver). Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förekomma. Den idealiska blandningen är 40% bittra, 40% söta och 20% syrliga äpplen. Calvados Boulard dubbeldestilleras över öppen eld i sk "pot stills" av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod.
Pays d´Auge är det område i Calvados som ger högst kvalitet. Till skillnad från övriga områden är endast äpple tillåtet och endast Pot-still destillering
Boulard grundades 1825 och har gått vidare från generation till generation. Det lilla familjeföretaget som grundades av Pierre-Auguste Boulard i början av 1800-talet har blivit ett internationellt känt företag tack vare hans efterkommandes hårda arbete och entusiasm.