Calvadosäpplen med nötter och kesella.

Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.
Calvados med äpplen
Rating
4 portioner
15 min

Calvadosäpplen med nötter och kesella

4 äpplen
1/2 dl smör
1,5 dl socker
1 dl hackade nötter av valfri sort, till exempel hasselnötter
3 dl kesella
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala och skär äpplena i klyftor och stek dem i smör.
3. Häll på hälften av sockret.
4. Häll sedan över calvadosen, och låt äpplena puttra tills det att de blivit lite mjuka. Var försiktigt så att de inte kokar sönder! Placera äpplena i ugnssäkra glas eller formar, strö på nötterna och resterande del av sockret. Toppa med kesellan. Grädda i ungefär fem minuter.
Artikelnummer: 1002189 314,00 kr

En riktigt välgjord calvados som passar fint att avnjuta som avec tillsammans med denna äppeldessert.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager