Fireballglaserade kycklingvingar med coleslaw och blue cheese dip.

Matkreatören Micke Gustafsson har låtit sig inspireras av det stora jippot Super Bowl Sunday i USA och tagit fram ett fantastiskt recept på glaserade kycklingvingar med coleslaw och blue cheese dip. Kycklingvingarna är glaserade med Fireball som ger rätten både en het kick samt en behaglig sötma.
Fireballglaserade kycklingvingar med coleslaw och blue cheese dip
Rating
2

Rub

1 msk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk timjan
1 msk chilipulver
1 msk senapspulver
1 msk oregano
Salt
1. Blanda ihop alla kryddor och smaka av med salt.

Fireballglaze

5 klyftor vitlök
½ dl olivolja
4 msk tomatpuré
1 dl chilisås
1 dl ketchup
1 msk sambal oelek
1 msk kalvfond (koncentrat)
2 msk rökt paprikapulver
½ dl farinsocker
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1. Hacka vitlök fint, värm oljan i en kastrull och tillsätt vitlöken. Bryn tills den är mjuk.
2. Lägg i tomatpuré och låt bryna några minuter.
3. Lägg i resterande ingredienser förutom sockret och låt koka ihop.
4. Lägg i sockret och koka ytterligare 10-15 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar.

Fireballglaserade kycklingvingar

1 kg kycklingvingar
1. Torka av kycklingvingarna med hushållspapper så de blir helt torra.
2. Massera in kryddruben över kycklingvingarna så att allt täcks av kryddblandningen. Ställ i kylen några timmar utan övertäckning.
3. Sätt på ugnen på varmluft 200° (220° för vanlig ugn).
4. Lägg kycklingvingarna på galler och lägg en vanlig plåt under som fångar upp safterna från vingarna. Ugnsbaka tills innertemperaturen är 70° intill benen. Ta ut vingarna och låt svalna.
5. Pensla på den varma Fireballglazen och kör in i ugnen ytterligare några minuter så att glazen stelnar till.
6. Lägg upp vingarna på ett fat och häll på extra Fireballglaze.

Blue cheese dip

150 g blåmögelost
100 g crème fraiche
1. Mosa ihop blåmögelost med crème fraiche för hand eller i mixer.
2. Lägg i små skålar och smula resten av osten över dippen.

Coleslaw

½ kg vitkål
2 stora morötter
1½ dl majonnäs
1½ dl crème fraiche
1 msk spiskummin
1-2 tsk sriracha
1. Skiva kålen tunt i 2-3 mm och riv moroten på rivjärn. I en bunke, blanda majonnäs, crème fraiche, spiskummin och sriracha. Vänd sedan ned kål och morötter. Blanda ordentligt och ställ i kylen vilket kan göras dagen. Smaka av salladen med salt och peppar före servering.

Servering

Saltgurka
1. Servera kycklingvingarna med coleslaw, blue cheese dip och saltgurka.
Artikelnummer: 1029727 258,00 kr

Fireball har en mycket söt, kryddig smak med hetta och tydlig karaktär av kanel, inslag av ingefära och apelsin. Eftersmaken har en lätt sötma som balanseras fint med kanelsmaken.

Fler kycklingrecept:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager