Lenz Moser Trockenbeerenauslese har en intensiv och läcker doft med inslag av aprikosmarmelad, honung, saffran, torkad ananas, apelsinskal och mandelmassasamt en fläkt av kryddor. Smaken är komplex, mycket frisk och söt med toner av aprikosmarmelad, saffran, honung, torkad ananas, pomerans och mandelmassa.
Till välgjorda desserter och bakverk samt till mögel- och kittostar där man gärna kan servera en marmelad av gula frukter som komplement till ostarna.
Utmärkt god att dricka nu, men kan även lagras och utvecklas under flera år.
Druvorna får hänga långt över sin mognad varpå ädelröta (Botrytis cinerea) angriper druvorna Vinet jäser och lagras på ståltankar innan lanseringen
Familjeföretaget Lenz Moser ligger i Rohrendorf cirka 70 kilometer nordväst om Wien. Egendomen grundades redan 1849 och man har idag 50 hektar vingårdar kring vineriet samt 24 hektar i Leithaberg. Man köper även druvor från utvalda odlare. Professor Lenz Moser III.(1905 – 1987) uppfann metoden att binda upp vinrankorna högt över marken för att skydda dem mot markfrost. Metoden används än idag flitigt i Österrike.