Ett somrigt och annorlunda recept på flädermarinerad lax från kokboken "Festliga Bufféer" av Linda Letelier Hansson. Perfekt att servera på vilken buffé som helst.
Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv Rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.
Ett utmärkt vin att avnjuta som det är eller som en aperitif, men det är en oerhört mångsidig lagspelare tillsammans med alla möjliga maträtter. Till fisk och skaldjursrätter där det gärna får finnas en syrlighet i anrättningen eller i tillbehör, Varför inte servera en fräsch och läcker ceviche.
Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas och utvecklas under 2-4 år
Druvorna är utvalda från Robert Weils olika vingårdar i Rheingau, selektion sker både i vingården och i vineriet. Druvorna hanteras mycket varsamt under både transporten och inne i vineriet. Om möjligt genomförs all jäsning med hjälp av den naturliga jästen och beroende på förutsättningarna används rostfria ståltankar eller stora ekståndare. I denna årgång är upp till 5% jäst och lagrad i stora ekståndare
Vinet har en totalsyra på 8.0 gram/liter.
Druvan Riesling har sitt ursprung i Rheingau och en av de mest hängivna och erkända producenterna i detta område är utan tvekan Weingut Robert Weil. De har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationens vinmakare på egendomen som grundades 1875. Egendomen som består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling. Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till Riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan lång tillbaka i tiden, och vinanläggningen är av senaste snitt.
Weingut Robert Weil är medlem i VDP (die Prädikatsweingüter) Medlemmar väljs in utifrån strikta kriterier. Utgångspunkten är att se vingårdsläget som del av ett kulturarv. Målsättningen för VDP är att lyfta fram unika vingårdslägen som ger viner av karaktär och omisskännlig personlig prägel, på vinspråk ofta omnämnd som ”terroir”.VDP klassificeringen är inte densamma som en ursprungsbeteckning men har ändå samma utgångspunkt, att spegla ett områdes typicitet. Det finns olika steg i den pyramidala indelningen. Instegsnivån för vinerna i VDP är Gutswein, sedan Ortswein, Erste Lage och Grosse Lage (där de två senare motsvarar Premier och Grand Cru)
Detta vin Rheingau Riesling Trocken tillhör Klassen Gutswein. Vinerna utgör basen och är från vinegendomens egna vingårdar. Vinet ska spegla odlarens stil och filosofi med utgångspunkt i de stränga kvalitetskrav som ställts av VDP.