Tenuta Rocca Barbera d'Alba har en inbjudande doft med inslag av körsbär, skogshallon, röda plommon, lakrits och en touch av färska örter. Vinet har en hög fin syra och i den trevliga smaken hittar vi toner av röda skogsbär, körsbär, röda plommon och örter.
Utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm. Även pasta och en risotto passar som handen i handsken. Eftersom Barbera har en hög syra bör man möta det i maten genom syrlighet, sälta eller feta komponenter. Vinet är även ypperlig till ost och charkuterier.
Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar.
Efter nogrann selektion både i vingården och i vineriet jäser man vinet under temperaturkontrollerade former. Vinet lagras i tankar innan lanseringen.
Denna familjeägda egendom ligger i Ornati i området Monforte d’Alba. Den drivs av Gianni och hans son Andrea och den vackra egendomen består av 15 hektar vinodlingar. De är mest känd för sina Barolo viner, men producerar även en rad andra viner på bland annat barbera, dolcetto och chardonnay.