Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys har en nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, mineral, persika, smör, citrus och örter. Smaken är mångfacetterad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, persika, mineral, smör, örter och citron.
Alla vällagade rätter med fisk och skaldjur men också ljus fågel och kalv passar bra, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör.
Mycket god att drickas idag, men kan med fördel lagras 3-5 år
Den Premier Cru-klassade vingården Les Beauroys är på totalt 71,26 hektar varav Domaine Laroche äger 3,41 hektar. Vingården vetter mot syd-sydöst, vilket ger bra solexponering. Jordmånen är Kimmeridgelera, (kalkrik, lerig jord på kalkstensgrund) Hela druvklasar av chardonnay pressas försiktigt. Druvmusten förs direkt över till vida tankar av rostfritt stål, där den får ligga vid 12-15C för naturlig klarning. Sedan förs den rena musten över till jäskärl; merparten är tankar av rostfritt stål (90 %) och resten ekfat. Jäsningen tar 2 veckor vid 20C. Därefter ligger det unga vinet på fat (10 %) eller tank (90 %) i 9 månader.
Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggning ligger i en av områdets mest historiska byggnader,Obédiencerie de Chablis. Det vill säga det kloster som abboten av St Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning.
Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc.
Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling.