Recept på en enkel och läcker fisksoppa med saffran, röd pesto och räkor. Soppan är smakrik, vacker och serveras med gott vitlöksbröd.
Robert Mondavi Private Selection Chardonnay har en koncentrerad doft av citron, apelsinzest, persika samt vanilj och rökiga fattoner. Torr, stor smak med balanserad syra och generös fruktighet med inslag av citrus, melon, päron samt rostat bröd och vanilj. Långt avslut.
Utmärkt till pastarätter och lättare rätter med ljust kött alternativt fiskrätter eller kyckling. Varför inte grillat majskycklingbröst med gräddig vitvinssås och smörstekt silverlök
Vinner inte på lagring men kan sparas 2-3 år.
Druvorna kommer från Central Coast där det mesta kommer från svala vingårdar i Monterey County, samt en del från Santa Maria Valley. Här mognar druvorna långsamt vilket bidrar till en krispig syra, djup frukt och mineralitet. Efter pressning av hela klasar fermenterades vinet i rostfria ståltankar. 75% av vinet genomgick malolaktisk jäsning och lagrades med fransk ek under 8 månader.
Robert Mondavis förutseende att plantera vingårdar i Kalifornien kustnära vinområden blev starten till Robert Mondavi Private Selection Winery. Ett vineri med en bred portfölj av prisvärda och välgjorda viner. De senare åren har man även introducerat viner som lagrats i ekfat där det tidigare vilat spritsorter som Bourbon, rye whiskey och rom.
Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.
Smakrikt och generöst, drag av ananas , vanilj och kokos. Fräsch fruktsyra som ger balans.