Camp Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.
Ett perfekt och praktisk vin för utflykten om man bara vill ha ett gott glas vin. Vinet används med fördel som sällskapsdryck, aperitif eller till lättare sallader, fisk eller skaldjursrätter.
Vinet görs av franska utvalda druvor,70% colombard, 30% ugni blanc. Efter den omsorgsfulla jäsningen tillsätter man en lagom mängd kolsyra för att skapa ytterligare fräschör.
Vinet är tappat på klimatvänlig burk som består av material som har återvunnits och som kan återvinnas igen. Burken går heller inte sönder, väger mindre och är lätt att packa. Den släpper inte in ljus och bevarar därför vinets egenskaper. I USA och Storbritannien har det länge funnits vin på burk och trenden har nu kommit till Sverige, ett perfekt alternativ om man bara vill ha ett glas.
Maison Idiart är ett företag som grundades och drivs av vinmakaren Nicolas Idiart. Det är på alla sätt ett modernt vinföretag där vinerna tillverkas på ett hantverksmässigt och omsorgsfullt sätt. Jäsningen genomförs med den naturella jästen så att vinerna så mycket som möjligt speglar ursprunget.
Maison Idiart tillverkar viner från flera olika delar av Frankrike, men också från Nya Zeeland. Hållbarhetsfrågor har alltid stått i första rummet och man tillverkar bland annat vin i stora återvinningsbara fat för tappanläggningar (som reducerar koldioxid avtrycket med 96%)