Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade.
Kronvodka har en rund, mjuk och fyllig med viss sötma och tydlig karaktär av torkad frukt, säd och viss brödighet.
Med sin tydliga karaktär är Kronvodka perfekt för en vodka martini. Den kan även med fördel drickas som den är, med en isbit eller två.
Kontinuerlig destillation av finaste höstvete ger Kronvodka en perfekt och ren bas. Karaktären kommer från fatlagrad kornsprit destillerad på pot-still, precis som den finaste maltwhiskyn.
Kronvodkas historia har sitt ursprung i de krono- brännvin som tillverkades redan på 1700-talet under Gustaf III tid. Svenska kronan inrättade på den tiden ett sextiotal kronobrännerier för att möta konkurrensen från illegal sprit. Det var konungen själv, Gustav III, som stod bakom nyordningen. Den 2 maj 1776 levererades det första brännvinet från kronobränneriet i Stockholm. Kronobrännvinet serverades endast på 3000 officiella krogar. För att framhålla deras legala status försågs de med skyltar med riksvapnet. På krogarna serverades kronobrännvinet i karaffer och i glas som bar kungens emblem.