Domaine des Malandes Chablis har en fin doft med citrus, gula rosor, gula stenfrukter och mandel. Vinet är torrt med hög syra och en frukt som kommer en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.
Passar till vit fisk, pocherad eller stekt, gärna med fräscht syrliga tillbehör.
Kan sparas några år utan problem, är som bäst efter 2-6 år.
Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Denna Chablis har genomgått malolaktisk jäsning och sedan lagrats åtta månader 'sur lie' på rostfria tankar. Hög syra plus den lätt kritiga känslan av riven sötmandel ger bokstavstrogna chablisviner som försvarar sin plats på den mest kräsna vinlista. Chablis är den till ytan största klassen och nästan ¾ av allt vin från området är klassat som just Chablis.
Domaine des Malandes grundades 1973 av Lyne Marchives som har chablis i sina ådror då hon tillhör chablissläkten Tremblay. Domaine des Malandes grundades av Lyne Marchive men 2018 steg hon åt sidan lät barnen Richard, Amadine och Marion leda företaget. Den begåvade vinmakare Guénolé Bretenaudeau kom till egendomen 2006.
Dom des Malandes äger 29 hektar i Chablis varav två grand cru-lägen, Les Clos och Vaudésir, och fyra premier cru-lägen, alla distinkt olika i stil och smak. Ekfat finns men används med finess, främst för Premier Cru och Grand Cru. Egendomen arbetar kontinuerligt med åtgärder för att göra odlingen så hållbar som möjligt.