Linnéa bjuder på ugnsbakad kål och sallad, som får en härligt söt smak i ugnen. Till det en läcker aioli gjord på kikärtor.
Las Moras Reserva Chardonnay har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
Till stekta eller grillade anrättningar på fisk eller ljust kött. Varför inte en halstrad och byxad abborre med ört- och citrussmör.
Vinner inte på lagring.
Druvorna som är ekologiska kommer från Zonda Valley. Jordmånen är mager med mycket grus och god dränering. Druvorna skördas manuellt och vinet jäser vid en temperatur av 10° C. 50 % jäser i fat av fransk och amerikansk ek och andra hälften i rostfria ståltankar. 50 % av vinet genomgår malolaktisk jäsning och vinet lagras tillsammans med jästfällningen under 9 månader.
Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 % av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.
Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc
År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina och man exporterar sina viner till 45 olika länder.