Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.
Serveras med krossad is eller kyld som avec. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar.
Vinner inte på lagring och bör konsumeras inom 18-24 månader då det är grädde tillsatt.
Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. Frukten mognar i februari och mars och avger då en härligt tropisk doft som lockar till sig mängder av vilda djur. Horder av elefanter vandrar i dagar för att få tillfälle att kalasa loss på frukten från marulaträdet som därav fått namnet "The Elephant Tree". Frukten plockas när den fallit till marken varpå kärnorna och skalet separeras från fruktköttet som får jäsa under förhållanden som liknar vinmakning. Det unga vinet destilleras sedan i pot-stills av koppar. Destillatet lagras sedan i ungefär två år på små ekfat. Innan buteljering tillsätts färsk grädde och en aning ren marulaextrakt för att förhöja smaken. En enda butelj Amarula innehåller juice från 50 frukter.
För Zulufolket i provinsen KwaZulu Natal i Sydafrika är Marulaträden (Sclerocarga Birrea i familjen Anacardiaceae) magiska. De kallas även Bröllopsträd och under dess grenar sker än i dag vigslar. Dess bark anses som rena medicinen och träden skyddas av både gamla sedvänjor och modern lagstiftning. Ett enda träd kan bära upp till 10.000 frukter som älskas av inte bara människor utan av alla djur som lever här, inte minst elefanter. De vallfärdar mycket långa sträckor för att få kalasa på de eftertraktade bären. Själva frukten är stor som ett rejält plommon, tunnskaligt och med en stor kärna i mitten. Fruktköttet blir på det sättet endast några millimeter tjockt. Detta fruktkött som uppgår till maximalt 25% av fruktens volym är extremt C-vitaminrikt.Man har låtit grunda The Amarula Trust för att värna om naturen och bevara det rika djur och växtliv som lever i området.