La Petite Perrière Pinot Noir Rosé har en fruktig doft med inslag av röda frukter, och lätt blommiga toner. Smaken är torr och frisk, fruktig och fräsch med fina inslag av röda bär, solmogna jordgubbar och en fläkt av färska örter.
Rosévonet passar till kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter och sallader samt pasta. Varför inte en fräsch sallad med majskycklingbröst, bacon och grillad grönsparris.
Utmärkt att dricka idag, vinner inte på lagring.
Här har man blandat druvan Pinot Noir från egna vinodlingar i Touraine med druvor från södra delarna av Frankrike. Druvorna maskinskördas i mitten av september och skalen får urlaka i musten tills man får den roséfärg man önskar. Efter skalen har avlägsnats jäser musten som ett vitt vin, det vill säga vid låg temperatur för att bevara fruktighet och fräschör.
Veganvänligt.
Saget la Perriere: Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen men även driver hotellverksamhet. Följande egendomar tillhör företaget, Domaine Saget i Pouille-sur-Loire, Domaine de Terre Blanches i Bué-en-Sancerres och La Perrière i Sancerre , Domaine de Grande Espérances i Mesland in Touraine samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Man säljer även flertal Loireviner under etiketterna Guy Saget och Petit Perrière. Företaget drivs idag av Jean Louis Saget och hans söner Arnaud och Laurent.
13 poäng (+) Ganska stor, bärig doft med lätt kryddighet och ett stänk krut. Frisk smak med medelfyllig kropp och rent avslut.