La Petite Perrière Sauvignon Blanc har en fräsch doft med inslag av svarta vinbärsblad, krusbär och tropisk frukter som mango och melon. Smaken är torr, fräsch och frisk med inslag av, krusbär, melon, citron och mango.
Till lättare fisk- och skaldjursanrättningar. Varför inte en vitvinspocherad rödtunga med vitvinssås och duchesspotatis.
Utmärkt att dricka idag, vinner inte nämnbart på lagring
Här har man blandat druvan Sauvignon Blanc från egna vinodlingar i Loire med druvor från södra delarna av Frankrike. Det ger en härlig kombination av gröna friska toner samt mer tropiska frukttoner från de varmare vinodlingarna. Druvorna maskinskördas i mitten av september och efter en klarning under 24 timmar kalljäser vinet i 8 timmar. På tankarna lagras sedan vinet tillsammans med jästfällningen till vinet är klar att lanseras under januari eller februari månad.
Saget la Perriere: Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen men även driver hotellverksamhet. Följande egendomar tillhör företaget, Domaine Saget i Pouille-sur-Loire, Domaine de Terre Blanches i Bué-en-Sancerres och La Perrière i Sancerre , Domaine de Grande Espérances i Mesland in Touraine samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Man säljer även flertal Loireviner under etiketterna Guy Saget och Petit Perrière. Företaget drivs idag av Jean Louis Saget och hans söner Arnaud och Laurent.