Casal Garcia Red har en fruktig doft som för tankarna till solmogna och söta röda bär såsom skogshallon, jordgubbar och röda vinbär. Smaken är mjuk med toner av hallon, röda vinbär och en aningen kryddighet.
Till lättare och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel och grönsaker.
Vinner inte nämnbart på lagring
Tillverkningen genomförs så att man bevarar så mycket som möjligt av druvornas fruktighet.
Casal Garcia skapades 1939 då fransmannen och önologen Eugène Hélisse blev anställd som vinmakare på Quinta da Aveleda i Penafiel. Vinmakare idag är Manuel Soares.
Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes. Man har sitt bas i området Vinho Verde men har under åren utvecklat sin verksamhet, och är nu aktiva även i regionerna Douro och Barraida. Att ha ett sinne för detaljer och att bedriva tillverkningen på ett hållbart sätt, samt att bevara den biologiska mångfalden är tre viktiga kärnvärden i verksamheten. Det har bland annat visat sig genom att företaget är certifierat enligt ISO 14001, 14040 OCH 50001.
Avaleda är den största producenten och exportören av Vinho Verde och finns tillgängligt i mer än 80 olika länder. Distriktet Vinho Verde ligger i regionen Minho i nordvästra Portugal.