Casal Garcia Branco har en fruktig och tilltalande doft med inslag av tropiska frukter och citrus. Smaken är frisk och fruktig med en trevlig fruktsötma och toner av tropiska frukter, citron, samt ett stråk av lagerblad och blommor.
Med sin fräschör och den befriande låga alkoholhalten är den ypperlig både som sällskapsdryck och aperitif. Det går även utmärkt att låta vinet möta lättare anrättningar på fisk, skaldjur eller grönsaker. Varför inte avnjuta vinet tillsammans med en välgjord sushi.
vinner inte på lagring
Druvorna kommer från utvalda vingårdar och jäsningen sker i rostfria ståltankar för att bevara så mycket som möjligt av druvornas fruktighet och fräschör.
Aluminiumburken är en klimatvänlig förpackning som ger ett klimatavtryck på 163 g CO2e/liter, att jämföra med PET-flaskan som ger 283 gram och glasflaskan 722 gram (lättare glasflaska 523g).
Casal Garcia skapades 1939 då fransmannen och önologen Eugène Hélisse blev anställd som vinmakare på Quinta da Aveleda i Penafiel. Vinmakare idag är Manuel Soares.
Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes. Man har sitt bas i området Vinho Verde men har under åren utvecklat sin verksamhet, och är nu aktiva även i regionerna Douro, Algarve och Barraida. Att ha ett sinne för detaljer och att bedriva tillverkningen på ett hållbart sätt, samt att bevara den biologiska mångfalden är tre viktiga kärnvärden i verksamheten. Det har bland annat visat sig genom att företaget är certifierat enligt ISO 14001, 14040 OCH 50001.