Castello del Poggio Barbera d'Asti har en inbjudande doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, örtkryddor och fat. Smaken är balanserad med toner av körsbär, torkade tranbär, kanel och salvia.
Till lättare och medelkraftiga kött- och fågelanrättningar, men även pasta och en lyxig pizza.
Är mycket god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.
Druvorna skördas för hand och jäser sedan på ett traditionellt vis med en försiktig urlakning av skalen på druvorna för att få färg och karaktär åt vinet. Vinet får mogna i 8 månader i 500-liters franska ekfat och till sist ligger det tre månader ytterligare i flaska innan det släpps ut på marknaden
Castello del Poggio är en vacker egendom i Piemonte som ligger i hjärtat av regionen Asti. Egendomens historia kan spåras ända tillbaka till tempelriddarna då man började bygga ett slott på 1100-talet. Delar av slottet är fortfarande synbart på den vackra egendomen på toppen av en kulle med milsvid utsikt över dalen Val del Tempo. Gården förvärvades 1985 av familjen Zonin och innefattar idag 130 hektar vingårdar. Man odlar klassiska druvsorter i området som Barbera, Dolcetto, Grignolino, Moscato och Brachetto.