Pablo y Walter Malbec har fruktig doft med inslag av mörka körsbär, viol, plommon, skogshallon och örter. Smaken är mycket fruktig med toner av mörka körsbär, viol, plommon och skogshallon.
Är ett utmärkt sällskapsvin som även passar ypperligt vid det dukade bordet. Används till lite lättare och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel eller växtbaserat. Varför inte grilla fläskkotletter som serveras med rödvinsbrässerad lök, samt bakad potatis med kryddsmör.
Vinner inte nämnvärt på lagring, men kan sparas några månader om man så önskar.
Malbecdruvorna till Pablo y Walter Malbec är plockade från 25 år gamla vinstockar i Agrelo-distriktet i Mendoza, nära Walters bodega och i regnskuggan av Cordon del Plata. Vinet är vinifierat i rostfria ståltankar för att bevara vinets fräschör och frukt.
Pablo y Walter Malbec är frukten av vänskapen mellan den argentinska vinmakaren Walter Bressia och Boutinots ägare Paul ”Pablo” Boutinot. Även Boutinots vinmakare Guillaume Letang har varit inblandad i processen.
Boutinot grundades från början som ett importföretag av vin i Storbrittanien, men utvecklades senare till att producera vin och driva vingårdar. Man äger bland annat Domaine Boutinot som ligger i Cairanne i södra Rhônedalen, men är även etablerade i andra områden och länder.
Vinet är tappat på klimatvänlig burk som består av material som har återvunnits och som kan återvinnas igen. Burken går heller inte sönder, väger mindre och är lätt att packa. Den släpper inte in ljus och bevarar därför vinets egenskaper. I USA och Storbritannien har det länge funnits vin på burk och trenden har nu kommit till Sverige, ett perfekt alternativ om man bara vill ha ett glas.