Bernard Moreau Bourgogne Chardonnay har en nyanserad doft med inslag av gula frukter, nykrattad grusgång, citrus, rostade nötter och vanilj. Smaken är fräsch med viss fetma i strukturen och en fin smaklängd där det finns toner av gula äpplen, citrus, stendamm, fat och kryddor.
Till vällagade fisk och skaldjursanrättningar som gärna får vara grillade eller halstrade.
Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar
Vinet är baserat på 100% chardonnay som varsamt pressas. Vinet jäser och lagras under några månader i 400 liters ekfat där 25% är nya.
BVV (Bourgogne de Vigne en Verre) är en sammanslutning av 35 fristående egendomar i Bourgogne som tillsammans har 300 hektar i 90 olika Bourgogne appellationer. De sköter marknadsföring och försäljning så att egendomarna helt kan fokusera på vinodling och vintillverkning.
Bernard Moreau är en egendom belägen vid byn Mancey, som ligger i den södra delen av Bourgogne, i Macôn. Bernard tog över egendomen efter sin far 1972 och den består av 7 hektar vinodlingar med chardonnay och pinot noir. Han tillverkar tre viner, en röd Macôn-Mancey, en Bourgone Pinot Noir och en Bourgogne Chardonnay.