Ken Forrester The FMC 2020 har en en intensiv och nyanserad doft med inslag av honung, bakade äpplen, torkad aprikos, kryddor och brioche. Smaken är rik och intensiv med en fet textur och härligt lång smak. Smaken presenterar en bred palett av honung, honungsmelon, bakade äpplen, fat, kanderade apelsinskal, kryddor och vanilj.
Ett vin som kan avnjutas allena eller förgylla det dukade bordet. Används med fördel till lite kraftigare fiskrätter eller anrättningar med ljust kött eller fågel.
Är ett vin som är utmärkt gott att avnjuta idag, men kan även lagras några år om man så önskar.
Ken Forrester The FMC 2020 kommer huvudsakligen från en vingård som planterades 1974. Det är friväxande buskar av chenin blanc i en jordmån som består av dekomposterad granit och sand. Under en 4-5 veckors period går man igenom vingården 7-8 gånger och skördar mycket selektivt. Vanligtvis är druvor angripna av botrytis vid det sista skördetillfället. Vinet jäser genom den naturliga jästen i 400-liters fat av fransk ek, där vinet sedan lagras 10-12 månader. Sedan väljs de absolut bästa faten ut till att bli The FMC
I Sydafrikas mest kända vinregion Stellenbosch finner man vid foten av berget Helberberg den mycket erkända vinproducenten Ken Forrester Vineyards. Egendomen har funnits i Ken Forrester ägo sedan 1994, men farmen grundades redan 1689.
Det är ingen tvekan om att Ken Forrester är en innovativ och respekterad vinmakare som under lång tid flyttat fram gränserna för vad Stellenbosch kan göra i vinväg. Filosofin är att ta fram hantverksmässiga, prisvärda och personliga viner som passar till ett brett spekta av olika maträtter. Under en period arbetade Ken i Loire och den inspirationen gjorde att han under 1990-talet satte chenin blanc på kartan i Stellenbosch. Egendomen drivs helt enligt hållbara principer.