Ett recept inspirerat av både scampi fritti och japanska tempurarestauranger. Serveras med frisk och fruktig Riesling. Från Michel Jamais bok "Vino Vego".
Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.
Att dricka som sällskapsvin eller till utvalda fisk- och skaldjursrätter samt sallader. Servera t.ex. till en fisk- och skaldjurssoppa med citronaioli och nybakt surdegsbröd.
Utmärkt god att avnjuta idag, men kan även sparas 1-2 år om man så önskar.
För att bevara fruktighet och fräschör jäser vinet under kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar.
Kein Name är ett mycket intressant koncept som är framtaget av Anora. Kein Name betyder "utan namn" på tyska och för närvarande har vi två viner på den svenska marknaden, Kein Name Rheinhessen Riesling Trocken och Keine Name Grüner Veltliner från Österrike. Framöver kommer det med stor sannolik dyka upp nya intressanta viner som alla heter "utan namn" på det lokala språket.
Det är ingen tvekan om att Riesling är Tysklands stora kvalitetsdruva och här har vi letat upp ett välsmakande och prisvärt vin från Rheinhessen som är Tysklands största vindistrikt. Producenten är Franz Wilhelm Langguth som har anor ända tillbaka till 1789.
11,5 poäng (+) Fruktdriven doft av päron, Piggelin, gula plommon och mineral. Ungdomligt frisk smak med hög syra och ett uns restsötma.
Kryddig och örtig, med tydliga pärontoner och färsk örtighet.