Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus . Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av persika, gula plommon, galiamelon och citrus.
Ett utmärkt sällskapsvin, men även en mycket välkommen gäst till det dukade bordet. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.
Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.
Här har man valt Weissburgunder druvor från flera ambitiösa odlare i Rheinhessen och man har genom varsam vinifiering i rostfria ståltankar fått fram så mycket som möjligt av druvans fruktighet, fräschör, karaktär och egenskaper.
Vinet har en totalsyra på 6.4 gram/liter
Weissburgunder är det tyska namnet för druvan Pinot Blanc
En av de mest hängivna och erkända producenterna i Rheingau detta är utan tvekan Weingut Robert Weil. De har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich i hjärtat av Rheingau. Wilhelm Weil som idag styr det hela är fjärde generationen vinmakare på egendomen som grundades 1875. Egendomen som består av 90 hektar är till 100% planterad med riesling. Wilhelm Weil menar att hans land och jordmån lämpar sig bäst till Riesling så varför plantera andra druvsorter. Vingårdarna är minutiöst skötta med höga kvalitetskrav sedan lång tillbaka i tiden, och vinanläggningen är av senaste snitt.
Trots det hängivna inriktningen på Riesling från Rheingau har man ändå följt utvecklingen på andra sidan floden i Rheinhessen och för några år sedan lanserade man vinserien Robert Weil Junior där de samarbetar med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen som odlar Pinot Gris, Pinot Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.