Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd och ett glas barolo från Luigi di Grasso.
Luigi di Grasso Barolo har en nyanserad doft där man upptäcker fina nyanser av torkade körsbär, rosor och röd nejlika, nyasfalterad sommarväg, lakrits, höstlöv, svampskog, cederträ, och högklassig balsamicovinäger. Smaken är intensiv med stadiga tanniner och bra smaklängd. Här finner vi en kraftfull och nyanserat smak med inslag av torkade frukter, rosor, höstlöv, balsamico, sötlakrits, fat och kryddor.
Utmärkt till medelkraftiga och lite kraftiga anrättningar av rött kött, fågel eller vegetariskt. Man bör alltid beakta strävheten som man gärna möter med lite syra, sälta och feta komponenter i maten. Varför inte servera renfilé med rödvinsreduktion, mandelpotatispuré och smörstekta gula kantareller.
Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras några år om man så önskar.
Luigi di Grasso Langhe Barolo är framtaget tillsammans med en kvalitetsinriktad producent i regionen. De utvalda nebbiolo druvorna jäser i rostfria ståltankar för att sedan lagras i fat av fransk och slavonisk ek under 24 månader. Sedan lagras flaskorna i minst 14 månader innan lansering.
Luigi di Grasso är ett varumärke som är framtaget av Anora. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanserades en Barbera och Nebbiolo och nu är det dags för Nebbiolo druvans mest kända adress; Barolo. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte.