L Chablis Domaine Laroche har en nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron, mineral, galiamelon och citrus. Smaken är frisk, fruktig och torr med fina toner av gula äpplen, mineral, galiamelon, citron, mandel och färska örter.
Till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör. Varför inte pocherade rödtungsfiléer med chablissås, vit sparris och dillslungad mandelpotatis.
Utmärkt god att dricka idag, och kan även sparas ett par år om man så önskar.
Försiktig pressning av chardonnaydruvorna i pneumatisk press. Musten får sedan vila 12 timmar vid 12-14°C följt av jäsning vid 16°C i 15 dagar.
Domaine Laroche är en anrik, men också en dynamisk och progressiv producent i Chablis. Vinanläggning ligger i en av områdets mest historiska byggnader,Obédiencerie de Chablis. Det vill säga det kloster som abboten av St Martin de Tours grundade i Chablis 867, som också blev starten för områdets vinframställning.
Domaine Laroche är en fransk vinproducent vars historia sträcker sig tillbaka till 1850. Vinhuset var en av de producenter som utvecklade vingårdarna i Chablis i norra Bourgogne och firman har idag, förutom sin produktion i Bourgogne, även verksamhet i Languedoc.
Producenten är certifierade ”Haute Valeur Environnementale” som garanterar att producenten jobbar enligt principerna för hållbar odling.