Boulard Cidre Biologique Brut är en nästan torr, mycket frisk med tydlig ton av mogna höstäpplen. Härligt frisk syra och läcker liten mousse som lyfter smaken. En mycket fransk cider och en effektiv törstsläckare.
Välkomstdrink och törstsläckare. Men också till lagad mat, gärna med lite sötsyrligt inslag som t ex svensk husmanskost, oxroulader, kåldolmar. Och väldigt god till pulled pork. Ska serveras väl kyld.
Vinner inte på lagring.
Calvados görs av cider och därför faller det sig naturligt att Boulard även gör en produkt av "råvaran". Deras cider består av 100% äpplen från ekologiska odlingar i Frankrike och är en klassisk torr, fransk cider som har mycket litet gemensamt med den flora av söta cidrar som finns på marknaden.
Boulard grundades 1825 och har gått vidare från generation till generation. Det lilla familjeföretaget som grundades av Pierre-Auguste Boulard i början av 1800-talet har blivit ett internationellt känt företag tack vare hans efterkommandes hårda arbete och entusiasm.