Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent har en nyanserad doft med inslag av ljusa körsbär, viol, kryddor, blå plommon. Smaken är medelfyllig med fin fruktighet och syra som lever i harmoni med de finkorniga tanninerna, samt tonerna av mörka frukter, körsbär, kryddor och en spets av violtabletter.
Används med fördel till lite lättare och medelkraftiga anrättningar eller på kött, fågel eller grönsaker.
Ett vin som är gott att dricka idag, men kan även utvecklas ett par år om man så önskar.
Gamaydruvorna kommer från nio olika vingårdar. kolsyrejäsning genomförs med hela klasar. Vinet lagras under 6 månader i ekståndare och ekfat, Inget tillsatt svavel under tillverkningen endast lite vid buteljeringen.
Domaine Richard Rottiers är en mycket ambitiös vinodlare i Romaneche-Thorins som ligger i Beaujolais.Richard har en bred erfarenhet inom vintillverkning och vinodling från bland annat Chablis, Kalifornien, Gaillac, South Africa, New Zealand och Luberon Den egna egendomen började med att Richard köpte 3 hektar gamla vinodlingar (40-80 år gamla stockar) i Moulin à Vent. Idag har egendomen 11 hektar och man blev ekologiskt certifierade 2015.