Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay har en inbjudande doft med inslag av mörka och ljusa körsbär, viol, kryddor, blå plommon och en fläkt av nötter. Smaken är medelfyllig med fin fruktighet och syra som lever i harmoni med mogna tanniner samt toner av mörka frukter, körsbär, kryddor samt en spets av lakritskola.
Används med fördel till lite lättare och medelkraftiga anrättningar eller på kött, fågel eller grönsaker. Varför inte rosastekt ankbröst med mustig rödvinsås smaksatt med moreller
Ett vin som är gott att dricka idag, men kan även utvecklas ett par år om man så önskar.
Druvorna som handskördas kommer från 1,5 hektar stor del av vingården som vetter öst och heter Mortperay med lerjordar och 60 åriga stockar. kolsyrejäsning med hela klasar. Vinet lagras under 8 månader i 3-10 gamla ekfat från Chablis, Inget tillsatt svavel under tillverkningen endast lite vid buteljeringen.
Domaine Richard Rottiers är en mycket ambitiös vinodlare i Romaneche-Thorins som ligger i Beaujolais.Richard har en bred erfarenhet inom vintillverkning och vinodling från bland annat Chablis, Kalifornien, Gaillac, South Africa, New Zealand och Luberon Den egna egendomen började med att Richard köpte 3 hektar gamla vinodlingar (40-80 år gamla stockar) i Moulin à Vent. Idag har egendomen 11 hektar och man blev ekologiskt certifierade 2015.