Amarula Eggnog.

Eggnog, eller äggtoddy på svenska, är en klassiker som både dricks till jul och påsk i olika varianter. Här har vi smaksatt den med Amarula, kanel och muskot för att få en riktigt julig känsla.
Amarula Eggnog
Rating
2
15 min
2 ägg
1/2 dl socker
2 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
riven muskot
kanelstång
1. Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med ca hälften av sockret tills de är ljusa och fluffiga.
2. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret. Vispa till en maräng.
3. Blanda samman de vispade gulorna och vitorna med en slev. Försök att behålla så mycket luft som möjligt i smeten.
4. Blanda Amarula i smeten. Blanda i hälften av grädden.
5. Vispa resterande grädde tjock och rör ner den försiktigt. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Servera i glas och garnera med riven muskot och kanelstång.
Artikelnummer: 1001533 207,00 kr

Amarula är en krämig söt dryck med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Den kan serveras med krossad is eller kyld som avec och ger oändliga möjligheter som ingrediens i drinkar, bakverk, sötsaker och maträtter.

Se också

Lumumba är lika enkelt som gott. Varm choklad som spetsas med konjak och toppas med vispad grädde. Mums!

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager