Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn.

Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör. Att göra karamelliserade popcorn är förvånansvärt enkelt och förgyller vilken dessert som helst!
Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn
Rating
4 portioner
30 min

Chokladkräm med päronlikör och karamelliserade popcorn

100 g mörk choklad (70%)
100 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
2 msk Xanté Dark Chocolate & Pear
2 msk smör
1 äggula
1 dl poppade popcorn
Olja att poppa i
Salt
1 dl strösocker
25 g smör
1. Finhacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål.
2. Värm grädden tills att den precis börjat koka och häll den och päronlikören över chokladen.
3. Rör om tills all choklad smält och grädden kommit ner i temperatur något.
4. Klicka i smöret och ha i äggulan under omrörning.
5. Lägg upp i 4 portionsglas och ställt kallt. Gärna över natten.
6. Poppa popcornen enligt anvisningarna på paketet. Salta.
7. Smält sockret i en kastrull tills det blivit gyllenbrunt. Tillsätt smöret och rör om väl.
8. Blanda popcornen med karamellen och lägg sedan ut popcornen på ett bakplåtspapper att svalna. Akta så att du inte bränner dig.
9. Innan servering: toppa varje glas med karamelliserade popcorn. Servera övriga popcorn i en skål på sidan av.
Artikelnummer: 1026994 245,00 kr

En himmelsk chokladvariant av den klassiska päronkonjaken Xanté. Ljuva pärontoner i kombination med mörk choklad ger en riktigt trevlig likör. Avnjut som den är, eller som ingrediens i drinkar och desserter, som i denna chokladkräm med karamelliserade popcorn!

Linnéas nyårsmeny::
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager