Kladdig chokladtårta med fudge-topping.

Till kaffet har jag bakat en härligt chokladig tårta som toppas med en len fudge. Dekorera med godisägg och ätbara penséer. Hur gott som helst.
Kladdig chokladtårta med fudge-topping
Rating
3h

Tårtbotten

150 g smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl vetemjöl
1. Smält smöret i en kastrull. Häll i socker, kakao, salt och vanilj. Rör ihop och låt svalna.
2. Vänd försiktigt i ett ägg i taget. Rör om med en slickepott och inte en visp.
3. Häll sist i mjölet och blanda ihop till en slät smet.
4. Smöra och bröa en 20 cm springform. Häll i smeten och grädda i 180°C i cirka 25 minuter. Kakans kanter ska ha stannat och blivit genomgräddade men kakans mitt ska fortfarande vara kladdig.
5. Låt svalna helt. Gärna i kylskåp så kakan är riktigt kall. Men låt chokladbottnen vara kvar i springformen.

Fudge-topping

3 dl vispgrädde
2 msk kakao
3 dl strösocker
1 dl sirap
50 g smör
100 g 70% choklad med flingsalt
1 msk Xanté Poire au Cognac
chokladägg och mini-penséer att dekorera med
1. Vispa samman grädde och kakao i en kastrull så alla kakaoklumpar försvinner.
2. Tillsätt socker och sirap. Låt allt koka upp och koka tills kolan uppnår 124°C.
3. Tag kastrullen från plattan och rör i smör, hackad choklad, salt och Xanté.
4. Häll fudgen över den kalla chokladbottnen. Ställ i kylskåp och låt stå tills fudgen stelnat helt. Tag gärna fram chokladtårta en stund innan servering så fudgen hinner mjukna något.
5. Dekorera tårtan med chokladägg i olika färger och mini-penséer.
Artikelnummer: 1026522 244,00 kr

Päronlikören har du både i tårtan och serverar till tårtan. En härlig, kraftig och intensiv söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager