Kladdkaka med mjuk whiskykola.
Och desto kletigare, desto bättre. Det verkar vara kladdkakesälskarnas valspråk. Det värsta man kan göra är att låta kakan gräddas för länge. Helst ska man till och med ta ut den lite tidigare än receptet säger. Inget är en sådan besvikelse som när man tar första tuggan på en kladdkaka och den är torr.
Kladdkaka kan jämföras med den amerikanska brownien. Men faktum är att kladdkakan slår sin kusin på andra sidan Atlanten. I alla fall när det kommer till kladdighet. Kladdkaka är en roligare version av chokladkakor och en enklare version av chokladtårtor. Liksom många andra bakverk går den att kombinera i det oändliga. Godis eller frukt kan blandas i smeten, och som tillbehör kan man ha olika versioner av glass eller grädde.
Kladdkaka med mjuk whiskykola
Jack Daniel's har en doft av vanilj, karamell och chokladkola varvas med syrad plommonkompott. Syltad ingefära och lakrits stärker intrycket. Smaken är syrlig i början, snart sötare med inslag av vanilj. En stor batalj mellan syra och sötma, smaken växer mot slutet.