Krämig chokladmousse med romganache.

Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache!
Krämig chokladmousse med romganache
Rating
4 portioner
20 min

Krämig chokladmousse med romganache

200 g mjölkchoklad
1/2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
100 g hasselnötter
2 dl nutella
1/2 dl vispgrädde
60 g 80% choklad
1. Finhacka mjölkchoklad och lägg i en skål tillsammans med mjölken. Smält i ett vattenbad eller på svag värme i micron. Rör om ordentligt så allt blandas. Låt svalna, men inte stelna.
2. Vispa grädden tjock tillsammans med vaniljpulvret.
3. Vänd försiktigt i grädden i den avsvalande chokladen. Finhacka hasselnötterna och blanda i dom.
4. Fyll en spritspåse med chokladmoussen. Spritsa moussen i fina glas eller skålar. Låt stå kallt minst 30 minuter.
5. Lägg nutella, grädde och hackad choklad i en skål. Smält i ett vattenbad eller på svag värme i micron. Rör om väl så allt blandas. Ha i rommen och rör tills du har en slät och glansig smet. Toppa varje mousseglas med romganachen och strö grovhackade hasselnötter på toppen. Låt stå svalt en stund innan servering.
Artikelnummer: 1020999 331,00 kr

Eftersom desserten innehåller den 8-åriga rommen från El Dorado så passar den även fint att avnjuta till. 

Doften i El Dorado Rum 8 Year Old är rik med inslag av torkade tropisk frukter, vanilj, farinsocker, choklad, flamberade bananer, bakade äpplen och kola. Smaken har en bra längd med inslag av fat, kryddor, torkade frukter och romflamberad banan.

Fler recept till middagsmenyn:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager