Mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula.

Gör egen mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula. Ett recept signerat Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014.
Mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula.
Rating
ca 30 st
1h

Mjölkchokladtryffel med vanilj och Amarula

200 gram mjölkchoklad
3/4 dl grädde
1/4 dl honung
1 vaniljstång
30 gram smör
150 gram mörk choklad
1. Hacka mjölkchokladen i mindre bitar om du inte använder pellets, lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden med honung och urskrapad vaniljstång.
3. Slå gräddkoket över chokladen och låt den smälta medan du rör om med en slickepott.
4. Tillsätt smöret och mixa ihop med en stavmixer.
5. Mixa till sist i Amarulan i 3 omgångar tills du har en homogen och slät tryffel.
6. Låt tryffeln stå i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
7. Lägg ut bakplåtspapper på plåt och spritsa tryffeln och ställ i frysen i 1 timme.
8. När topparna känns fasta, smält den mörka chokladen och ställ topparna på ett galler, häll på den smälta chokladen och låt stå för att stelna.
Sara Aasum Hultberg

Receptet är skapat av Sara Aasum Hultberg som vann titeln Årets konditor 2014. Sara har bakat så länge hon kan minnas och gjorde sitt första bakreportage i Nya Wermlands-Tidningen som 11-åring. Åren 2009 till 2010 utbildade hon sig till bagare och konditor i Kristianstad där hon fick gesällbrev. 

Artikelnummer: 1001533 207,00 kr

Den klassiska och underbara gräddlikören är inte bara god att dricka, den fungerar även utmärkt som ingrediens i spännande bakverk och desserter!

Se också

Amarula och kaffe är en oslagbar kombination. Iced Amarula är rik på smak och superenkel att göra.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager