Här får du ett gott recept på den klassiska brunchrätten Eggs Benedict som här får extra piff med några skivor avokado. Servera med en bellini eller bloody mary.
Doften i Ruffino Prosecco Treviso Organic är fruktig med inslag av tuttifrutti, ananas, melon och en lätt fläkt av havtorn. Smaken är torr med inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.
Det här mousserande vinet är utmärkt god som aperitif och som sällskapsdryck. Men självklart har även detta välgjorda vin sin plats vid det dukade bordet. Passar till fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas en uns sötma i tillagningen eller tillbehör. Varför inte servera en räksallad med vårens primörer och Piel de Sapo melon?
Vinner inte på lagring.
De utvalda druvorna kommer från vingårdar kring vineriet Ca’ della Duchessa samt från vingården Motta di Livenza vid gästhuset Ca’ del Duca. Efter en noggrann selektering och blandningsprocedur jäser basvinet på rostfria ståltankar. Den andra jäsningen som skapar de behagliga bubblorna genomförs i en trycktank (tankjäsningsmetoden).
Podere Ducali Ruffino är en ny ekologisk egendom i Venetien som köptes av Ruffino hösten 2018. Egendomen består av vinanläggningen Ca’ della Duchessa som ligger i San Donà di Piave. I anslutning till vineriet ligger den 72 hektar stora vingården Vigneto di Rialto och man äger även den 19 hektar stora vingården Vigneto dell’Arsenale som ligger i Cessalto Treviso. Till vinegendomen Podere Ducali Ruffino hör även gästhuset, Ca’ del Duca som ligger i Motta di Livenza (Treviso),till gästhuset hör den omkringliggande vingården Vigneto dei Trecento som är 35 hektar stor.
Prosseco är namnet på en grön druvsort, men från 2009 har det blivit namnet på ett vin som måste komma från ett specifikt geografiskt område som ligger i Ventetien och Friuli. Så man har nu istället börjat använda Glera som är ett äldre namn för själva druvsorten. Det finns 2 DOC appellationer i området, Prosecco DOC och Prosecco di Treviso DOC samt fyra av den högre ursprungsbeteckningen DOCG; Asolo, Cartizze, Rive och Conegliano Valdobbiadene.
Ett ungt, friskt mousserande vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av persikor, äpple, passionsfrukt, hjortron, blommor och mineraler