Sasseo Primitivo har en generös doft med inslag av solmogna blå plommon, moreller, kryddor, kanel och ett stråk av nypon. Smaken är fruktig och kraftfull med mjuka tanniner och en angenäm eftersmak där man både finner toner av körsbär, mörka plommon, och kryddor.
Till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Varför inte en mustig vildsvinsgryta med färska örter, vitlök och lite torkade plommon.
Är utmärkt god att avnjuta idag. Vinner inte nämnbart på lagring, men kan sparas något år om man så önskar.
Druvorna till vinet Sasseo skördas när de uppnått en perfekt mognad. De pressas sedan försiktigt och avstjälkas. Jäsningsprocessen pågår under 14 dagar i en temperatur på mellan 25- 28°C. Vinet får mogna i stora fat av ek från Slavonien (region i Kroatien) under 12 månader och får sedan vila ytterligare på flaskan under 6 månader
Masseria Altemura är beläget i hjärtat av Apulien mellan det joniska och adriatiska havet . Denna unika geografiska placering gör att Masseria Altemura drar nytta av de svalkande maritima vindarna och den näringsrika röda jorden uppblandad med kalksten som är så typiskt för Apulien. Egendomen är på totalt 270 hektar där 130 är vingårdar. Här odlar man druvorna primitivo, negroamaro, aglianico, falanghina, och fiano.
Som alla egendomar som ägs av familjen Zonin så arbetar man idogt för en hållbar framtid. Man har bevarat skogar och olivlundar för att främja den lokala floran och faunan. Det finns också en mycket effektiv uppsamling av regnvatten som används när det finns behov av bevattning. Därigenom belastar man inte den sjunkande grundvattennivån.
Lantegendomen (Masseria) består bland annat av en varsamt restaurerat hus från 1600-talet, ett mycket gammalt torn som har haft stor historisk betydelse för bygden och ett kapell med vackra fresker från 1500-talet.