Castello del Poggio Barbera d'Asti Masarej har en nyanserad doft med inslag av mogen frukt, torkade körsbär, björnbär, kanel, torkade örtkryddor och en fläkt av höstskog. Smaken är intensiv med toner av solmogna frukter, kryddor och fat.
Till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på kött eller pasta, gärna med skogssvamp eller tryffel.
Är mycket god att dricka idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar.
Druvorna skördas för hand och jäser sedan på ett traditionellt vis med en försiktig urlakning av skalen på druvorna för att få färg och karaktär åt vinet. Vinet får mogna i 12 månader i 500-liters och 700- liters franska ekfat och till sist ligger det åtta månader ytterligare i flaska innan det släpps ut på marknaden
Castello del Poggio är en vacker egendom i Piemonte som ligger i hjärtat av regionen Asti. Egendomens historia kan spåras ända tillbaka till tempelriddarna då man började bygga ett slott på 1100-talet. Delar av slottet är fortfarande synbart på den vackra egendomen på toppen av en kulle med milsvid utsikt över dalen Val del Tempo. Gården förvärvades 1985 av familjen Zonin och innefattar idag 130 hektar vingårdar. Man odlar klassiska druvsorter i området som Barbera, Dolcetto, Grignolino, Moscato och Brachetto.