Ken Forrester Reserve Cabernet Sauvignon har en nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, choklad, ceder, eukalyptus och kryddor. Vinet är smakrikt och fruktigt med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, choklad, ceder, plommon, svartpeppar och kanel.
Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte en grillad ryggbiff med rödvinsås smaksatt med svarta vinbär och en gräddig och vitlöksdoftande potatisgratäng.
Är mycket behaglig att avnjuta idag, men kan även något år om man så önskar.
Druvorna cabernet sauvignon och shiraz kommer från en granitrik jordmån. De handskördas, krossas och kallmacererar under två dagar före jäsningen. Jäsningen sker vid 24-27 grader. Den malolaktiska jäsningen sker på rostfria ståltankar före vinet lagras på franska ekfat i 10 månader.
I Sydafrikas mest kända vinregion Stellenbosch finner man vid foten av berget Helberberg den mycket erkända vinproducenten Ken Forrester Vineyards. Egendomen har funnits i Ken Forrester ägo sedan 1994, men farmen grundades redan 1689. Det är ingen tvekan om att Ken Forrester är en innovativ och respekterad vinmakare som under lång tid flyttat fram gränserna för vad Stellenbosch kan göra i vinväg. Filosofin är att ta fram hantverksmässiga, prisvärda och personliga viner som passar till ett brett spekta av olika maträtter. Under en period arbetade Ken i Loire och den inspirationen gjorde att han under 1990-talet satte chenin blanc på kartan i Stellenbosch. Egendomen drivs helt enligt hållbara principer.